Have you ever heard of time trips ? #roundTripRomania

You better translate this article, because it might be in your interest. šŸ˜‰

Nu numai prietenii, cat si numersoase agentii de turism te vor indruma spre a vizita castelul Bran, pentru legenda faimosului Dracula, care nici macar nu a existat vreodata, acesta fiind mai degraba un produs al advertisingului creat in baza istoriei Romaniei. Altii probabil ca iti vor recomanda vizita zecilor de manastiri, cu o istorie destul de impresionanta, ce-i drept, dar poate nu atat de atractiva pentru un popor precum cel al tau. Mai este si litoralul, unde distractia depaseste orice limita, dar civilizatia se claseaza undeva sub nivelul marii. Sa nu uitam de lantul muntos carpatic. O astfel de aventura suna, intradevar, destul de captivant pentru americanul de tine, dar daca privesti mai in esenta, vei descoperi ca acesta calatorie este speciala, dar totodata generica. Tipica. Neoriginala. Banala. Comuna. Spune-i cum vrei tu, dar crede-ma ca exista un loc, si o anumita mentalitate asupra urmatoarei excursii pe care ti-o voi recomanda, care probabil va fiĀ mai presus de orice obiectiv turistic si calatorie pe care ai facut-o.

Pana sa ajung la deznodamant, as dori sa accepti abordarea unei noi perceptii in privinta conceptului de calatorie. Stim cu totii ca aceasta se defineste prin simplu drum savarsit de un anumit individ pe distante mai lungi sau mai mari cu scopul cunoasterii imprejurarilor. Nu cred ca poti nega acest fapt, sa fim seriosi.

tara2

Ceea ce nu stim, sau cel putin nu asociem unei banale calatorii reprezinta faptul ca aceasta nu se rezuma doar la cunoasterea imprejurarilor. Printr-o calatorie ai oportunitatea de a-ti cunoaste sinele atat prin intermediul propriilor experiente, cat si prin ochii altora, si mai ales, datorita prilejului de a te relaxa si a-ti pune in ordine gandurile, deoarece, in principiu, cam asta-i scopul. Calatoresti pentru a face abstractie de agitatie. Dar hai totusi sa mai privim un beneficiu de care multi nu profita atunci cand se afla intr-o excursie. Demult umanitatea a aspirat spre calatoria in timp. Nu numai oamenii de stiinta. Si tu ti-ai dorit acest lucru de nenumarate ori. Nici asta nu prea poti nega.

Tine cont de faptul ca ROMANIA iti ofera sansa de a calatori in timp. Pentru ca nu vreau sa iti creezi iluzii, voi fi sincer cu tine si iti voi aduce la cunostinta Ā faptul ca nu va fi o calatorie in trecutul tau sau in viitorul tau. Va fi pur si simplu o calatorie in trecutul civilizatiei. ( Dragi cititori romani, nu luati de rau aceasta replica. Imi veti descoperi interesul pe parcursul lecturii )

tarani

Atunci cand vei simti ca distractia in aceasta tara si-a cam spus cuvantul, iti propun sa iei primul mijloc de transport spre satul Sacel, din Maramures. Iti recomand sa petreci 3 zile in compania acelor oamenii saraci material, dar de o bogatie spirituala fara margini, iar in ultimele zile sa inoptezi la stana. Vei descoperi ca pe glob, inca mai sunt oameni ce traiesc in comuniune cu natura, oameni ce gusta fiecare bucurie simpla, oameni ce sunt recunoscatori cerurilor pentru raze de soare si oamenii care nu plang atunci cand ploua. Negresit, o iubire pentru natura va incolti in sufletul tau, atunci cand te vei vedea inconjurat de atat de multa verdeata. Va fi o lectie puternica din toate punctele de vedere. Vei descoperi, totodata, ca munca nu inseamna doar industrie si IT. Libertatea va capata un sens mai concret atunci cand vei vedea cum animalele domnesc pe acele plaiuri si emotiile iti vor fi accesate la maximum, la vazul unor batraneti atat de fericite si totusi atat de saracacioase. Nu vreau sa iti dau prea multe detalii, asa ca iti voi spune inca odata.

hanul_dracula oi

Indeplineste-ti un vis si CALATORESTE IN TIMP. Iti garantez ca vei pleca o alta persoana dupa aceasta experienta, in tara acesta batjocorita de multi si vazuta drept fabrica de tigani.

Stii tu..Ā cele mai bune lucruri se lasa spre a fi descoperite.

Have fun, buddy !

#roundTripRomaniaĀ este un eveniment organizat de agenÅ£ia de turismĀ TuristClub.ro, Ć®n colaborare cuĀ Kooperativa 2.0

Ā 

This entry was posted in Din asta mai "feelingoase". Bookmark the permalink.

1 Response to Have you ever heard of time trips ? #roundTripRomania

  1. mersi pentru sustinere. šŸ™‚

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s