Eleganţă şi unicitate

Nu am de gand sa descriu conceptul de eleganta printr-o simillaritate cu definitia din DEX sau punctul de vedere al ” gentlemanilor ” zilelor noastre, ci doar sa subliniez esenta acestei calitati.

Personal, vad eleganta asemeni unei virtuti pe care o descoperim si emancipam pe parcursul numeroaselor experiente ce le traim in preajma oamenilor cu care avem prilejul de a intra in contact. Eleganta, utilizata conform principiilor sale si nu abuziv, asemeni tinerilor masculi contemporani, ajunge astfel sa deosebeasca bunul gust de vulgaritatea vestimentara confundata cu extragavanta, dar si de dizgratia morala ce se doreste a fi numita rafinament. O simpla cravata asezata simetric, un sacou bleumarin armonizat pe trup, o pereche de pantofi formali proaspat lacuiti, de culoare maro, tendinta spre culoare si un parfum cu note de mosc si cedru, folosit cu masura, pot conferi un plus de tact, inspirand totodata o atitudine puternica sustinuta de un amalgam de calitati precum demnitatea, stapanirea de sine, buna educatie si, nu in cele din urma, inteligenta.

Adeseori suntem tentati sa atribuim elegantei conceptul de unicitate, ceea ce este si corect din numeroase puncte de vedere. Dorim sa facem o impresie buna cu a noastra personalitate reflectata in vestimentatie si nu numai, ” fortand ” astfel publicul tinta spre a imortaliza pe retina o imagine clara, definitorie sarmului nostru. In ciuda acestor deprinderi, din ce in ce mai putini sunt cei rationali, cei care pliaza aceasta eleganta pe propriul lor sine si nu pentru ochii lumii, cum s-ar spune. Din pricina mentalitatii colective si prejudecatilor absurde caracteristic societatii contemporane, tot mai putini sunt cei ce au curajul de a fi unici si numerosi sunt cei ce confunda eleganta cu trendul. Eleganti sunt cei ce aspira spre respectul celor din jur, dar si spre stima de sine. Eleganta presupune atat conformarea asupra unui cod de bune maniere cat si subiectivitate si toleranta. De ce subiectivitate ? Pentru ca adeseori auzim mustrari precum ” ai fi putut purta ceva mai elegant la evenimentul de vinerea trecuta ” , ” imbraca-te si tu altfel, ca doar mergem la o nunta, nu la club ” si multe altele. In ceea ce priveste raspunsul asupra acestor reprosuri, Giorgio Armani reduce publicul la tacere prin urmatoarea replica. ” Eleganta este persoana care nu s-a straduit prea mult sa arate deosebit. In esenta, aceasta inseamna ca majoritatea oamenilor nu au un simt al proportiilor si se “rasucesc” in haine elegante. ”

overlayer-armani-EDITAT-2

Ca tot vorbeam de indispensabilitatea unui cod de bune maniere, tin sa precizez ca in fruntea articolelor vestimentare, accesoriilor si tuturor atitudinilor ce alcatuiesc eleganta, se afla un cod,poate mai important decat toate acestea. Cu siguranta, mult mai important. Este vorba despre Armani Code Ice, parfumul ce infatiseaza cea mai originala si atractiva carte de vizita a oricarui barbat carsmatic, dinamic, puternic, dar si nelipsit de senzualitate.

Sunt convins ca notele acidulate de citrice precum menta, lamaia sau ghimbirul picant, ori cele de baza, constituite de puternice explozii de miresme lemnoase, nu v-ar putea lamuri indeajuns in ceea ce priveste adevaratul farmec al acestui parfum, insa, un lucru pe care il stiu sigur este ca aceasta vara, cei care doresc sa lase o impresie magnetizanta bazata pe prospetime si masculinitate, trebuie sa abordeze, cu orice pret, acest cod. Armani Code Ice.

So, if you want to #BeUnforgettable, your code must be memorable.

 

This entry was posted in Din asta mai "feelingoase". Bookmark the permalink.

1 Response to Eleganţă şi unicitate

  1. Pingback: Castigatorii campaniei #BeUnforgettable » Blogal Initiative

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s